Budapest lokakuu 1990

20 - 25.10.1990 olin Unkarissa lentoyhtiö Malevin ja Unkarin valtion matkatoimisto Ibuzin järjestämällä opintomatkalla, jolle osallistui matkatoimistolaisia eri puolilta Suomea eri toimistoista. Asuimme Grand Hotel Hungariassa, joka kuului siihen aikaan Etumatkojenkin hotellivalikoimaan. 

Ohjelmaan kuului hotelleihin tutustumista, kuten mm. Liget, joka sekin oli tarjolla Etumatkojen asiakkaille.Tutustuimme myös uuteen Hotelli Heliaan, jonka avajaisiin oli syyskuussa osallistunut lentokoneellinen suomalaisia.  Etumatkat hoiti järjestelyt ja olin mukana niissä, mutta en avajaismatkalla.
Kaupunkikiertoajelun osana kävimme kuljeskelemassa Budan puolella vanhan Budapestin kaduilla. 
Keskellä Tonavaa sijaitsevalla Margitsaarella tehtiin pieni kävelykierros.

Tutustumiskohteisiin kuului myös vaatimaton ja majoitushinnoiltaan edullinen hotelli Gulliver, jota ei enää taida olla olemassa.


Kecskemetissä kävimme parilla ratsastustilalla.  Etumatkat tuotti tuohon aikaan ratsastusmatkoja Aurinkomatkojen asiakkaille.
Budapestissä kuului ohjelmaan käynti upeassa New York kahvilassa ja Tokaiji viinin maistelu.


Retkiohjelmaan kuului myös käynti Tonavan mutkassa Szentendren taiteilijakaupungissa ja Visegradissa katsomassa nykyään (2020-luvulla) hienosti entisöityä keskiaikaista rauniolinnaa.

Budapestissä kierreltiin myös Pestin puolella mm. Sankarien aukiolla.


Ohitimme Budapestin päärautatieaseman Keleti pályaudvarin eli Itäisen rautatieaseman, jonne saavuin Interrail-matkalla 1972.

Budapestin kauppahalli Nagycsarnok ympäristön katuineen kuului myös käyntikohteisiin ja oli mainio paikka hankkia tuliaisia.
Kuvat ja hatarat muistumat lisätty blogiin joulukuussa 2022.  Budapestissä olen käynyt viimeksi vuonna 2003 ja sekin kaupunki ansaitsisi uuden vierailun.

Linkit

Metkaamatkustelua etusivu

Matkustelua etusivu

Matkustelua vuosi 1990

No comments: