Saksa Dortmund agilityn MM-kisat 2002

Ensimmäiselle ulkomaille suuntautuneelle agilityn MM-kisojen kannustusreissulle lähdimme Helin kanssa ryhmän mukana, jonka oli koonnut jyväskyläläinen agilityharrastaja. Kisat järjestettiin Dortmundissa 4. - 6.10.2002. Lähdimme matkaan torstaina 3.10. ja kotiin palasimme maanantaina 7.10. Lensimme omilla lentolipuillamme ryhmän kanssa samoilla lennoilla Düsseldorfiin, koska suoria lentoja ei ollut Dortmundiin ja ostimme 65 kilometrin lentokenttäkuljetukset sekä majoituksen ryhmän kerääjältä. 


Ennen kuvien ja tekstin lisäämistä tänne blogiin lokakuussa 2022, minulla ei ollut muistissa kisapaikan tai hotellin nimeä, mutta pieni salapoliisityö auttoi. 
Oli hauskaa löytää Googlen kartasta ja kuvista vahvistus olettamalleni kisapaikalle.  Muistin vain sen, että hotelli oli aivan kisapaikan vieressä jollakin messualueella.  Kisapaikaksi paljastui kuvia vertaamalla "Helmut-Körnig-Halle Dortmunder Leichtathletik".  Jutun otsikkokuvana on oma kuvani kisakatsomosta ja siinä näkyy samat ikkunat ja kattorakenteet kuin tuossa yläpuolella Googlen kuvassa.
 Hotellimme oli oltava Mercure Hotel Dortmund Messe & Kongress, koska sen niminen hotelli löytyi Googlen kartasta parinsadan metrin päässä kisahallista. Ainuttakaan valokuvaa minulla ei ole hotellista tai ylipäätään Dortmundista muualta kuin kisahallista otettuna mm. alku- ja loppuseremonioiden aikana.
Sumeita epäteräviä paperikuvia onkin koko filmirullallinen, mutta nekin tuovat mukavia muistoja. Macarenaa ja muita maailmalla suosittuja kuviotansseja tansittiin katsomossa tai jopa kisakentällä väliajoilla, kun rakennettiin uusia kisaratoja. Yllä olevassa kuvassa etualalla on Heli ja taaempana muita suomalaisia kisaturisteja Macarenan tunnelmissa.

Päivät kuluivat aamusta iltaan kisapaikalla ja muistelen, että vain yhden kisapäivän jälkeen lähdimme kävellen Dortmundin keskustaan.  Sieltä löytyi jonkinlainen torialue ruokakojuineen, mutta koska ilma oli sateinen menimme syömään johonkin keskustan oluttupaan.

Agilityssä oli otettu vuoden 2002 alussa käyttöön mini ja maksi luokkien lisäksi myös keskikokoisten koirien luokka.  Koirien säkäkorkeus oli 35 - 42,9 cm ja niitä kutsuttiin aluksi midi-kokoisiksi.  Nimitys vaihtui mediksi, joka erosi kuulutuksissa paremmin ministä. 

Dortmundin MM-kisoissa kisattiin ensimmäistä kertaa keskikokoisten koirien maailmanmestaruudesta ja kisan voittivat Suomen Kaisa Eskola ja kromfohrländer Penni.  Linkin takana on Järvenpään agilityurheilijoiden  juttu kisoista. Kaisa kuuluu nykyään ns. koirasukulaisiini sillä hänellä on Nopsa-koirani veli Crossi. Kaisalta kuulin matkalla agilityn MM-kisoihin Libereciin vuonna 2012, että kromfohrländereille on suunnitteilla roturistetyksiä keskikokoisen villakoiran kanssa ja silloin minulle tuli tunne, että minun on saatava sellainen koira. Onneksi sainkin sitten Nopsan. 


Kotimatkalla tehdessämme Düsseldorfissa lähtöselvitystä paluulennolle ehti pulssi nousta hetkellisesti, kun lähtöselvitysvirkailija ilmoitti ettei meillä ole paikkoja Helin kanssa Helsinkiin lähdössä olevaan koneeseen. Katsoin silloin käytössä olleita pahvilippuja ja huomasin, että paluulennon päivämääränä luki 07 DEC eikä 07 OCT kuten olisi pitänyt lukea. Kollega oli varannut minulle lennot kesälomani aikana kun oli varmistunut, että saamme taas palkintolentolippuja seuraavalle kaudelle. Hänelle oli tullut pieni näppäilyvirhe.  Olin saanut pahviliput käteeni hyvissä ajoin, mutta en ollut tarkistanut mitä niissä luki.  Onneksi silloin oli jo käytössä peruskännykät ja soitin Finnairin paikkavaraamon Keski-Euroopan sektoriin.  Puhelinnumero oli muistissani ja virkailijat olivat siellä tuttuja, sillä soittelinhan heille työasioissa päivittäin.  Onneksi koneessakin oli tilaa ja tuttu virkailija varasi meille paikat sekä peruutti joulukuulle tehdyn varauksen.  Enää ei tällainen onnistuisi, joten pitää olla tarkkana kun tekee netissä varauksia ja kannattaa myös tarkistaa tiedot varausvahvistuksesta. 

Linkki Matkustelua-blogin sivulle 2002 

Linkki Metkaamatkustelua-blogin etusivulle

No comments: