Saksa Berliini 1998

Vanhoina hyvinä aikoina saimme me Finnair-konsernin matkatoimistoissa työskennelleet muutaman kerran vuodessa pari palkintovapaalippua reittilennoille Euroopan kohteisiin. Ne olivat kiitos hyvästä myyntityöstä. Etumatkoilla oli lentopaikkakiintiöitä Finnairin reittilennoille ja tarkoituksena oli täyttää liikematkustajilta tyhjiksi jääneet lentopaikat seuramatka-asiakkailla, jotta koneet lentäisivät mahdollisimman täysinä. Olimme 14,5 vuotiaan Helin kanssa kahdestaan Berliinissä 13.-15.5.1998.  

Asuimme 10 vuotta aikaisemmin tutuksi tulleessa Schweitzehof hotellissa Budapesterstrassen varrella vastapäätä Berliinin eläintarhaa. Tämä oli siihen aikaan yksi suosituimpia hotelleita Etumatkojen asiakkaiden keskuudessa.

Kiertelimme kaupungissa omin päin sekä entisen lännen että idän puolella ilman suurempia suunnitelmia. 
Lännessä Heli tuli kuvatuksi Keiser-Wilhem-Gedächtnis-Kirchen edessä.  Tähän oli kävelymatkaa hotelliltamme vain 700 metriä. 

Toki välillä matka vei ikäänkuin huomaamatta jonkun Etumatkojen tuotannossa olleen hotellin luo ja kävin tutustumassa hotellin työntekijöiden kanssa huoneisiin ja yleisiin tiloihin Helin jäädessä istumaan läheiseen puistoon tai hotellin ala-aulaan. 

 

Matkustimme myös bussilla kauas johonkin itäiseen kaupunginosaan, mutta paluumatkalla pysähdyimme kävelemään  puistoon Berliinin Televisiotornin ja St.Marienkirchen lähelle. 


Yksi mukava kävelypaikka oli myös Berliinin eläintarha, jonka Elefantentor-sisäänkäynti oli hyvin lähellä hotelliamme. Kirahvit asustelivat komeassa palatsissa. 


Minäkin pääsin kuvaan jossakin päin kaupunkia.


KaDeWe- eli Kaufhaus des Westens-tavaratalossa kävimme kiertelemässä ja ihailemassa tarjontaa ja tuli sieltä varmaan jotakin ostettuakin. Kävimme myös jossakin puistossa kirpputorilla, mutta paikkaa en enää muista.  

Yhden matkakömmähdykseksi luettavan asian muistan reissulta.  Minulla oli jostain syystä mukana käteiseksi vaihdettuja Saksan markkoja vain rajallinen määrä.  Kun koitin kotiinlähtöpäivänä nostaa kortilla automaatista rahaa mahdollisia lentokentän taxfree-ostoksia varten, niin korttini ei toiminut tai ainakaan en saanut rahaa enkä kehdannut kokeilla missään toimisiko kortti ostosten maksamiseen.  Lentokenttätuliaiset jäivät reissulta ostamatta.  Seuraavilla reissuilla mukana on aina ollut kaksi eri pankin/luottokorttifirman korttia.  

Olen käynyt Berliinissä kaksi muutakin kertaa.  Linkit vievät muisteluihin. 


No comments: