Ruotsin läpi Tanskan Kööpenhaminaan 1971

12.8.1971 Helsingborg Ruotsi

Elokuussa lähdimme lukion luokkakaverini Tuijan kanssa Scandinavian matkapalvelun / Scan toursin iloiselle seuramatkalle Kööpenhaminaan.  Olin koittanut saada kesätyöpaikan samassa kerrostalossa asuneen Riitta ystävättäreni kanssa Etelä-Ruotsista hotellista, mutta työpaikan sai vain Riitta.  Mieleni teki päästä käymään Ruotsissa ja Tanskassa ja sainkin houkuteltua Tuijan lähtemään kanssani lomareissulle Ruotsin läpi Kööpenhaminaan.  

Vanhojen Coca-Cola-kameralla otettujen valokuvien taakse kirjoittamani tekstit olen kopioinut tähän juttuun kuvateksteiksi. 

Opastettuun reissuun kuului bussimatka Helsingistä Turkuun, josta jatkoimme laivalla Tukholmaan ja sieltä edelleen eteläisen Ruotsin läpi Helsingboriin ja  lautalla Helsingøriin ja edelleen bussilla Kööpenhaminaan.

12.8.1971 Lautalla välillä Helsingborg ja Helsingør
Hotellimme Köpiksessä ajalla 12. - 17.8.1971 Hotell Helgoland    

Valokuvan takana lukee, että asuimme hotellissa nimeltä Helgoland.  Sen nimistä hotellia ei Kööpenhaminasta enää löydy, mutta Googlen street view näkymä Helgolandsgadelta näyttää tutulta ja nykyään samassa rakennuksessa on hotelli Absalon.

Hotelli Absalon Helgolandsgaden ja Istlegaden kulmassa

Hotellin sijainti oli hyvin keskeinen, vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä Tivolista ja rautatieasemalta. Huoneemme ikkunasta näkyi Istlegadelle. Saman alan palveluita näyttää kadulla olevan edelleen tarjolla kuin oli yli 50 vuotta sitten. Alla kuva vuodelta 1971 ja sen alla Googlen street view näkymä vuodelta 2009. 

Kuva hotellihuoneen ikkunasta Köpiksessä 12. - 17.8.1971

Street view näkymä Istlegadelta

Olimme mielestämme varanneet kahden hengen huoneen, mutta huoneeseemme majoitettiin kolmaskin naishenkilö, hiukan meitä vanhempi.  Emme nähneet huonekumppaniamme kovinkaan paljoa eikä hänestä ollut meille vaivaa, mutta oudolta tuo tilanne tuntuu näin jälkeenpäin ajatellen.  Silloin ei tullut mieleenkään reklamoida asiasta. 
 
Fredrigsborgin linnan vahdinvaihto Köpiksessä 13.8.1971

Valokuvat paljastavat, että kävimme katsomassa päänähtävyyksiä: kuninkaanlinnan vahdinvaihtoa, eläintarhaa, Tivolia, Ströget kävelykatua jne.

Eläintarha Kööpenhamina 14.8.1971

Mä Köpiksen Tivolin Vesterbrogadenin puoleisella portilla 15.8.1971 (oikealla)

Kuva Tivolista 15.8.1971
Köpiksen Strøgetillä, seassa Tuija

Strøget

Köpiksen Strøgetillä

   
Rådhuspadsen Köpiksessä
 
Yhtenä iltana osallistuimme matkanjärjestäjän järjestämään ravintolailtaan jossakin isossa ravintolassa Raatihuoneen lähellä. Paikassa oli runsaasti turisteja.  Sitä en muista syötiinkö ravintolassa ensin, mutta ainakin juotiin, koska lopulta tanssittiin pöydillä musiikin tahdissa. Sitä en ole tainnut kokea muualla. 

Paluumatka bussilla ja laivoilla tehtiin kaiketi samaa reittiä kuin menomatka. 


Husqvarna Ruotsi elokuu 1971

Gränna Ruotsi elokuu 1971
Gränna ja Vättern Ruotsi elokuu 1971

Jossain Norrköpingin ja Nyköpingin välillä elokuu 1971

Tämän reissun jälkeen oli käytyjä maita kasassa kahdeksan. Maakerroin oli 0,4 kun ikää oli 20 vuotta. 

Linkki Matkustelua blogin etusivulle
Linkki Matkustelua blogin sivulle 1971
Linkki Metkaamatkustelua blogin etusivulle

13.9.2021
No comments: