Sunday, November 12, 2006

1993

Vuonna 1993 tein 12 matkaa, joista löytyy jonkinlaisia muistiinpanoja ja valokuvia. Alla reissut päivämääräjärjestyksessä. Kohteet olivat: Ahvenanmaa, Alanya, Budapest ja Hajduszoboszlo, Loiren laakso, Lontoo, Malta, München, Pariisi, Tukholma, sekä risteilyt Sally Albatrosilla, Silja Europalla, Silja Serenadella ja Silja Symphonyllä.
Heinäkuussa 2006 perustin Metkaamatkustelua-blogin ja sitä ennen tehdyt matkat päätin luetteloida tähän Matkustelua-blogiin vuosi kerrallaan.

Paperikuvia ja dioja on tuhansittain, joista suuri osa on jonkinlaisessa järjestyksessä laatikoissa paperikuorissa ja "diakammoissa".  Paperikuvista otetut kännykkäkuvat siirretty tähän juttuun huhtikuussa 2018.  Projekti on "hiukan" kesken.

22. - 23.01. Sally Albatros risteily Tallinnaan

Kuva netin syövereistä
Mukana risteilyllä olivat Ilpo, Milla, Heli sekä Ilpon Pekka-veli vaimonsa Merja ja Joonas sekä Pietari poikien kanssa. Valokuviakin on olemassa, mutta taitavat olla dioina, joita ei ole vielä digitalisoitu.

19. - 26.02. Malta

Matkapisteen matka Maltalle, hotellina oli St. Georges Park.

Malta oli suosittu matkakohde 90-luvun alussa kollegoiden keskuudessa.  Me lähdimme viettämään sinne hiihtolomaa vuonna 1993. Milla oli seitsemannellä luokalla ja täytti matkan aikana 14 vuotta. Heli oli 9,5 vuotias kolmasluokkalainen.
Heli
Ilmat olivat lomamme aikana viileät ja hiukan sateiset.  Rantalomakohde Malta ei ollut helmikuussa.
Heli rannalla, takana hotellimme

Valletan kaupungissa ja Maltan pienellä saarella riitti kuitenkin viikoksi nähtävää ja koettavaa. 
Eila ja Ilpo
Milla ja Heli

Ilpo ja Milla

Kuljimme paikallispusseilla niin etelärannikon Marsaxlokkiin kuin keskellä saarta olevaan kauniiseen Mdinaan ja muihinkin pieniin kaupunkeihin.
Heli paikallisbussissa
Milla ja Ilpo

Mielenkiintoinen kokemus oli lomamatkamme ajankohtaan osunut Maltan karnevaalit.  Kävimme ihailemassa karnevaalikulkuetta tuhansien paikallisten ja muiden turistien joukossa. 
13. - 14.03. Silja Europa kutsuvierasristeily 24 tuntia 

Kuva netin syövereistä
Silja Europa teki ensimmäisen risteilynsä Helsingistä Tallinnaan 13. maaliskuuta ja mukaan oli kutsuttu myös matkatoimistoväkeä. Noudatimme kutsua Varpun, Tiinan ja Arjan kanssa.

Wikipedia kertoo laivasta: Rederi Ab Slite tilasi uuden laivan lokakuussa 1989 Meyer Werftiltä. Uuden Europan oli tarkoitus kilpailla Siljan uusien laivojen kanssa (Serenade&Symphony) Viking Linen Helsinki-Tukholma liikenteessä. Kun Ruotsin kruunu devalvoitiin marraskuussa 1992 kymmenen prosenttia, Europa oli jo maalattu Viking Linen väreihin ja oli lähes luovutusvalmis. Meyer Werft soitti Rederi Ab Slitelle 21 tammikuuta 1993 ja irtisanoi sopimuksen välittömästi, koska Rederi Ab Slite ei ollut maksanut koko käsirahaa Europasta. Tämä episodi johti Slite-varustamon taloudellisiin vaikeuksiin ja hieman myöhemmin konkurssiin huhtikuussa 1993. Meyer Werft tarjosi laivaa ensisijaisesti SF-Linelle (Viking Line), ja SF-Line tarjoutui maksamaan 1,2 miljardia ruotsin kruunua aluksesta, joka oli puolet vähemmän Meyer Werftin hintaehdotuksesta. Silja Line ehdotti täyttä kauppahintaa aluksesta, ja aiesopimus Silja Linen kanssa aluksen vuokrauksesta tehtiin 20. tammikuuta 1993. Lopullinen kauppasopimus M/S Europan vuokrauksesta Silja Linelle allekirjoitettiin 22. tammikuuta 1993. Meyer Werft piti aluksen ja perusti uuden tytäryhtiön (Papenburger Fährschiffs-reederei GmbH & Co, Papenburg), joka myi aluksen Suomeen rekisteröidylle yritykselle (Fährschiff Europa KB) ja se vuokrattiin Viking Linen kilpailijalle Silja Linelle 23. tammikuuta 1993. Vuokrasopimus oli niin kutsuttu ”bareboat charter”, johon sisältyi ”pool agreement”. Meyer Werftin vaatimuksesta Silja Europan piti liikennöidä M/S Silja Symphonyn parina vähintään kaksi vuotta sekä Europan ja osa Symphonyn nettotuloista piti käyttää vuokranmaksuun. Tämän lisäksi Silja Europan piti toimia Silja Linen lippulaivana. 
Alus maalattiin Silja Linen väreihin ja kastettiin Silja Europaksi 5. maaliskuuta 1993 kumminaan rouva Elke Swieter. Luovutusta seuraavana päivänä alus esiteltiin lehdistölle Hampurissa Saksassa.
Laiva teki ensimmäisen risteilynsä 13. maaliskuuta 1993 Helsingistä Tallinnaan ja aloitti risteilyt Helsingistä Tukholmaan 14. maaliskuuta. 

08. - 11.05.1993 Ranska Loiren laakso

Ranskan matkailutoimiston järjestämä tutustumismatka Loiren seuduille.  Osallistujina oli matkatoimistoväkeä eri puolilta maailmaa.

Ensimmäinen tutustumiskohteemme oli Futuroscope teemapuisto Poitiersin kaupungin pohjoispuolella.

La Gyrotour


Ilmat eivät valitettavasti olleet parhaat mahdolliset reissun aikana, joten valokuvat upeista Loirejoen varren linnoista jäivät saamatta.


Bussin ikkunasta otettu kuva viinitarhoista

Jostain syystä en löydä muistiinpanoistani linnan nimeä, jonka tuntumassa messut järjestettiin. 


Tervetuliaisjuomat tarjoiltiin linnan pihalla. 


Sen jälkeen saapui paikalle metsästysseurue ratsain ja mukana oli runsaasti metsästyskoiria.


Linnan saleihin oli katettu illallispöydät...


... mutta meidän illallistilaisuutemme vietettiin isossa hallissa.


Muistiinpanot majapaikastakin ovat kadonneet, mutta yhden lounaan kävimme ainakin syömässä Fontevraudissa La Croix Blanche hotellin ravintolassa. Saumurissa kuului ohjelmaan Bouvet Ladubayn viinikellareihin tutustuminen ja maistijaiset. 
Kotiin palattiin tiistaina 11.5. Pariisin kautta. 

20. - 23.05.1993 Ahvenanmaa

Suomen luonnonsuojeluliiton työntekijöiden virkistysmatka, johon mukaan pääsivät myös perheenjäsenet. Oppaana oli Antti.

Milla Pomern laivan kannella Maarianhaminassa
Milla ja Heli Getassa
Getan kirkko
GetavuorellaJan Karlsgården ulkoilmamuseo
Kastelholman linna
Heli Bomarsundin linnoituksella
Bomarsund


Kävimme myös Signilskärin lintuasemalla
Signilskärin lintuasema

18. - 25.06. Turkki Alanya 

Juhannuksen vietimme perheen kanssa Fritidsresorin matkalla.


Tutustuimme Alanyaan ja sen ympäristöön kävellen, aasin vetämillä vaunuilla ja sopien taksinkuljettajan kanssa mukavan hinnan päiväretkelle lähivuoristoon. 


Hotelli Rosella sijaitsi rannan tuntumassa paikallisasutuksen ympäröimänä.  Sen sisäpihalla oli pieni uima-allas, joka riitti pitämään tytöt tyytyväisinä.  Majoituimme kahden makuuhuoneen huoneistoon. 
Päivistä nautittiin myös rannalla lekotellen ja snorklaillen. 

Ostimme usein rantalomille kertaläyttöisen vesikameran, jolla sai otettua kuvia myös veden alla. 

09. - 12.08. Tukholma

Teimme Millan ja Helin kanssa koulun kesäloman päättäjäismatkan Tukholmaan. Laivana oli menomatkalla uusi Silja Europa.  Asuimme hotelli Ariadnessa ja palasimme kotiin Silja Symphonyllä.
Kuvat netin syövereistä

30. - 31.08. Silja Linen inforisteily 24 tuntia

Risteilylaivana oli Silja Serenade ja mukana työkavereista Seija ja Kati.
Kuva netin syövereistä

11.10. München 

Marienplatz, kuva netin syövereistä
Finnairin aamulennolla Müncheniin.  Siellä hotelleihin ja nähtävyyksiin tutustumista omatoimisesti Ilsen kanssa. Iltalennolla kotiin.

24. - 28.10. Budapest ja Hajduszoboszlo 

Matkailumessut  Budapestissä ja Hajduszoboszlossa kylpylähotelleihin tutustumista. Majoitus Budapestin hotelli Heliassa.

05. - 07.11. Pariisi 

Lisää kuvia löytyy linkin takaa. 

Lontoo 29.11.1993

Lento Finnairin aamukoneella Heathrown kentälle ja päivän aikana tuotannossamme oleviin hotelleihin tutustumista. Iltakoneella kotiin.
Kuva netin syövereistä

No comments: