Amsterdam 1991

Amsterdamissa olen käynyt lyhyellä vierailulla viimeksi syksyllä 1991. Matkatoimistolaisille järjestetylle tutustumismatkalle lähdettiin maanantaina 16.9.1991 klo 15:15 nousseella Finnairin lennolla ja kotimaan kamaralle palattiin keskiviikkona klo 16:40, kertovat muistiipanot kalenterissa. 

Muistikuvat matkasta ovat hämärtyneet, mutta asuimme todennäköisesti hotellissa nimeltä Toren, koska sen sisäänkäynnistä olen ottanut valokuvan.  Hotelli on edelleen olemassa nimellä The Pavilions Amsterdam, The Toren osoitteessa Keizersgracht 164.


Toisen illan aterian kävimme todennäköisesti syömässä argentiinalaisessa pihviravintolassa, koska sellaisestakin on valokuva. 

Sen muistan, että kävimme myös ravintolassa, jossa tarjottiin indonesialainen rijsttafel.   Amsterdam on indonesialaisen ruoan keskus Euroopassa ja yltäkylläinen riisipöytä on siellä ravintoloiden vetonaula. Hollantilaiset maustekauppiaat toivat aikoinaan rijsttafelin mukanaan Asterdamiin. 

Tutustuimme kaupunkiin kanavaristeilyllä, jonka aikana ohitettiin mm. punaisten  lyhtyjen alue rakennusten pohjakerroksessa ikkunoiden takana istuvine ammatinharjoittajineen.  

Singel-kanaalin varrella kävimme kukkatorilla, jossa riitti syksylläkin värikästä katseltavaa ja sen lähellä oli myös elintarvikemyyntiä.Keskustan kaduilta ja toreilta tuli napsittua kuvia sieltä ja täältä.  Ohitimme myös Coffeshop kahviloita, joiden valikoima poikkesi meille tavanomaisesta, niissä myytiin kahvin ja virvokkeiden lisäksi kannabistuotteita.Kapeiden korkeiden talojen kohdalla opas kiinnitti huomiomme yläilmoissa roikkuviin naruihin ja nostolaitteisiin.  Niiden avulla nostettiin yläkerran asuntoihin huonekalut, joita ei mahduttu kuljettamaan kapeiden portaikkojen kautta.Amsterdam tunnetaan edelleen timanttikaupan keskuksena.  Kävimme tutustumassa timanttihiomoon, josta olisi voinut tehdä ostoksia.  Jäivät meikäläiseltä tekemättä.


Amsterdam on kaunis kaupunki kanavineen ja voisihan sinnekin ja sen ympäristöön mennä vielä joskus.  Aikaisemman vierailuni kaupungissa tapahtuivat Interrail matkalla 1972 ja Millan kanssa Benelux-kierroksella 1990.


Linkit

Metkaamatkustelua-blogi etusivu

Matkustelua-blogi etusivu

Matkustelua-blogi vuosi 1991                                                                                            3.12.2022

No comments: