Tallinna huhtikuu 1990

Lähdimme tuttavaporukassa Tallinnaan torstaina 12.4.1990, kun Etumatkojen matkavalikoimaan oli tullut uusi tuote: viisumivapaa 24 tunnin risteily, joka sisälsi majoittumisen M/S Tallink laivassa, josta oli sallittua poistua Tallinnassa.  Reissun aikana oli mahdollista tehdä verovapaita ostoksia.  Saimme tarjota näitä ensimmäisiä ellei peräti kaikkein ensimmäistä risteilymatkaa veloituksetta myös ystävillemme. 

Matkaan lähdettiin länsisatamasta klo 14:30 ja 3-4 tunnin kuluttua oltiin Tallinnan satamassa, jossa päästiin maihin. Kuljeskelimme viiden aikuisen ja neljän lapsen porukalla Vanhankaupungin kaduilla.  Sitä en valitettavasti muista kävimmekö Tallinnassa syömässä vai söimmekö laivalla ja saimmeko mahdollisesti ateriatkin veloituksetta. Vanhassa kalenterissa on merkintä, että Helsinkiin palattiin perjantaina 13.4. klo 15:00.

Wikipedia kertoo Tallinkin historiasta: "Nykyiseksi Tallinkiksi kehittyneen laivayhtiön historia voidaan jäljittää vuoteen 1965, kun neuvostoliittolainen valtiollinen varustamo Estonian Shipping Company (ESCO) aloitti matkustajaliikenteen Helsingin ja Tallinnan välillä M/S Vanemuisella. Säännöllinen ympärivuotinen liikenne aloitettiin vuonna 1968 M/S Tallinn -aluksella, joka palveli reitillä kunnes se korvattiin 1980 uudella M/S Georg Otsilla.
Toukokuussa 1989 ESCO muodosti yhdessä suomalaisen Palkkiyhtymä Oy:n kanssa tytäryhtiön nimeltään Laevandusühisettevõte Tallink. Saman vuoden joulukuussa ESCO ja Palkkiyhtymä ostivat M/S Scandinavian Sky'n SeaEscapelta ja laiva aloitti liikenteen Helsinki–Tallinna-reitillä tammikuussa 1990 M/S Tallinkina. Myöhemmin samana vuonna rahtilaiva M/S Transestonia liittyi M/S Tallinkin seuraan Helsinki–Tallinna-reitille ja Tallink vakiintui sekä yhtiön, että tärkeimmän laivan nimenä. "

Paperivalokuvista otetut kännykkäkuvat on lisätty blogiin marraskuussa 2022.


Matkustelua blogi vuosi 1990

Matkustelua blogi etusivu

Metkaamatkustelua blogi etusivu

No comments: